• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Het hebben en houden van gezond personeel  wordt in een steeds krappere arbeidsmarkt een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven. Hierdoor hebben steeds meer bedrijven behoefte aan fysiotherapeuten die de specifieke context van hun patiënten én het bedrijf of de sector waarin zij werken kennen. Voor fysiotherapeuten is dit een interessante markt, omdat de financiering (voor een deel) buiten de zorgverzekering om gerealiseerd kan worden.

Inhoud

De cursus is de online vertaling van de cursus die enkele jaren geleden is gegeven. De cursus is ontwikkeld in een samenwerking van FysioFirst (inhoud) en Feducon.

De eerste module is een inleiding in het thema Arbeid en Gezondheid en handelt met name over de omvang van de markt en de rol die u als fysiotherapeut daarin kan innemen.

In de tweede module wordt in gegaan op alle relevante wet- en regelgeving waarmee werkgevers mee te maken hebben. Voor de fysiotherapeut die een waardevolle gesprekspartner wil zijn, is dit belangrijke informatie.

In de derde les wordt een schema behandelt wat de fysiotherapeut ondersteund bij het maken van de juiste keuze wanneer hij te maken krijgt met een patiënt met arbeidsgerelateerde klachten. Dit model is door iedereen te gebruiken, maar gebruikers van Intramed Online vinden deze binnen hun werkomgeving.

Drie toetsen

Het volgen van de cursus en het maken van de toetsen duurt ongeveer 2 uur. De cursus wordt afgerond met in totaal drie toetsen. De eerste toets handelt met name over de algemene informatie uit de eerste twee lessen. Hierna worden twee casussen met vragen aangeboden. De teksten van de lessen zijn als PDF te downloaden, hierdoor is de test te beschouwen als een ‘open boek tentamen.’

Accreditatie

Voor het afronden van deze cursus ontvang je 2 CKR punten.  Om het certificaat te behalen moeten de opdrachten als voldoende beoordeeld worden, waarbij één herkansing mogelijk is. De accreditatie punten worden na het behalen van de cursus en het betalen van de factuur aan het CKR doorgegeven.

Over de instructeur

Profielfoto

Rinus van Bergeijk

Feducon ondersteunt zorgprofessionals bij het zelfstandig maken van bedrijfskundige keuzes. Wij willen dat iedere zorgprofessional kennis heeft van bedrijfskundige basisbegrippen en die kan toepassen op zijn of haar eigen organisatie. Wij doen dit door in cursussen onze kennis en expertise te delen. Onze cursussen zijn gericht op de dagelijkse praktijk, maar we kijken wel verder. Je leert vaardigheden die je gebruikt om beleid te ontwikkelen. Niet zo maar beleid, maar je leert hoe je de juiste keuze maakt. De keuze die leidt tot rust in de praktijk en die de focus brengt naar datgene waar het om begonnen was: de patiënt.

Bekijk meer cursussen van Rinus van Bergeijk →

Cursusoverzicht

Les 1. Relatie Arbeid en Gezondheid 00:15:00
Les 2. Arbeidsomstandigheden wet- en regelgeving 00:20:00
Les 3. De praktijk in modules 00:15:00
Samenvatting 00:20:00
Toets 1. Algemene kennis 02:00:00
Toets 2. Casus werkhervatting bij eigen werkgever 02:00:00
Toets 3. Casus Onwillige werknemer 02:00:00
© 2021 Feducon B.V. - Powered by Maatos